Where ambitious
minds meet

Amsterdam

Solliciteren bij Clifford Chance Amsterdam

Ons recruitment proces

Ons proces is transparant. Het is bedoeld als een tweerichtingsgesprek waardoor jij meer te weten komt over de functie en Clifford Chance. Daarnaast is het voor ons een kans om met jou te praten over jouw ervaring en capaciteiten voor de functie.

Door de vele mogelijkheden die Clifford Chance biedt, zijn er verschillende recruitment processen en -benaderingen. Jouw recruitment contactpersoon zal het exacte proces beschrijven voor de functie waarop je hebt gesolliciteerd.

Over het algemeen omvat het proces deze stappen:

Solliciteren

Alle vacatures in Amsterdam worden op één plek geadverteerd; op onze carrière website. Om online te solliciteren heb je een up to date cv nodig.
Wanneer je solliciteert naar Advocaat Stagiaire, vragen we jou om daarnaast nog een motivatiebrief, cijferlijsten (middelbare school, bachelor en master), scriptie en stagebeoordelingen mee te sturen. Elke vacature wordt beheerd door ons recruitment team. Zij zullen tijdens het gehele proces jouw belangrijkste aanspreekpunt zijn.

Screening

Elke sollicitatie wordt persoonlijk beoordeeld door ons team van ervaren recruiters. Ze werken nauw samen met de verschillende collega's zodat ze de vaardigheden, kennis en ervaring van onze zakelijke behoeften goed begrijpen. Zij zullen jouw cv en motivatie beoordelen op de verschillende criteria voor de functie. Mocht dat onvoldoende aansluiten dan ontvang je hierover een email van het recruitment team.

(online) Interviews

In verband met COVID-19 verlopen alle interviews momenteel via online video conference.

Het aantal interviews hangt af van de functie waarop je hebt gesolliciteerd.

Meestal spreek je twee collega's in de eerste fase en nog eens twee collega's in de tweede fase. De interviewers zijn in de meeste gevallen iemand uit het recruitment team, een wervingspartner of leidinggevende(n) en teamleden.

Je zult tijdens het proces de collega's ontmoeten met wie je gaat samenwerken mocht de procedure succesvol worden doorlopen.

Tijdens de sollicitatiegesprekken zal aandacht worden besteed aan jouw professionele ervaring en capaciteiten in relatie tot de vacature, maar ook aan jouw persoonlijke kwaliteiten met betrekking tot de manier waarop je taken aanpakt en in teams werkt.

Na elk interview krijg je persoonlijke feedback. Dit wordt doorgaans gedaan door middel van een telefoongesprek met een medewerker van het recruitment team.

Assessments

Voor sommige functies kunnen we je vragen om een psychometrisch of een op vaardigheden gebaseerd assessment te maken. We kunnen je ook vragen om een case study te maken of een presentatie voor te bereiden met betrekking tot de functie waarvoor je solliciteert. Deze assessments worden veelal online uitgevoerd.

Voor meer informatie over het assessment voor Student Stagiaires en Advocaat Stagiaires, klik hieronder.

Read More

Aanbod

Als je een aanbod van ons krijgt, word je gebeld door jouw contactpersoon van het recruitment team die de voorwaarden van de aanbieding zal doorspreken en eventuele vragen kan beantwoorden. Je krijgt de voorwaarden en benodigde informatie toegestuurd.
Tijdens het hele aanbiedingsproces zal de recruiter beschikbaar zijn voor vragen en jou zoveel ondersteuning geven als je nodig hebt.

Als je tijdens het recruitment proces vragen hebt, neem dan rechtstreeks contact op met het team.

Contact

Sollicitatieprocedure Student Stagiaires en Advocaat Stagiaires

Nadat wij je cv en andere documenten hebben ontvangen zal deze door het recruitment team worden gescreend.

Als jouw profiel voldoende aansluit wordt de procedure voor Advocaat Stagiaires gestart met een uitnodiging voor het maken van de Watson Glaser test en Dimensions persoonlijkheidsprofiel.

Hierna volgt een gesprek met recruitment en 2 interviewrondes. Een onderdeel van het laatste interview is een casus.

De procedure voor Student Stagiaires bestaat uit het maken van de Watson Glaser test en het Dimensions persoonlijkheidsprofiel, gevolgd door een gesprek met Recruitment en een gesprek met 2 medewerkers van de sectie waar je op solliciteert.

Klik hieronder voor meer informatie over de assessments en oefentest.

Find out more

Global Virtual Internships

In welke fase van je studie rechten je je op dit moment ook bevindt, onze Global Virtual Internships bieden jou de skills die nodig zijn om de volgende stap te zetten in je carrière. We zullen je alles bijbrengen over legal en commercial implications op het gebied van Climate Change, Cyber Security en Business & Human Rights. We zullen het geleerde in de praktijk brengen door te oefenen met het geven van advies aan cliënten over hoe zij zich optimaal kunnen beveiligen.

Het programma is opgezet door experts uit ons wereldwijde netwerk. Je maakt kennis met internationaal werken op een compleet nieuwe manier en krijgt daarnaast de mogelijkheid om je analytische vaardigheden te optimalieren zodat jij uit kan groeien tot dé advocaat van de toekomst. Je hebt toegang tot inspirerende advocaten, interessante ontwikkelingsmogelijkheden en nieuwe inzichten die je in de komende jaren kunnen helpen om jouw juridische carrière een boost te geven.

Find out more

Vacatures

Bij Clifford Chance staan we altijd open voor getalenteerde en ambitieuze nieuwe kantoorgenoten die reeds ervaring als advocaat hebben opgedaan.

Solliciteer

Inschrijven voor 'job alerts'

Als er op dit moment geen opeenstaande vacatures zijn die aansluiten bij je profiel, registreer dan hier om nieuwe vacatures direct te ontvangen.

Read More