Where bright
minds meet

Amsterdam

Bijzondere werkomgeving

Bij Clifford Chance Amsterdam werken ruim 300 juridische en niet-juridische medewerkers aan gecompliceerde juridische transacties en opdrachten voor (internationale) ondernemingen en financiële instellingen. Wij zijn een volledig geïntegreerd internationaal advocatenkantoor. Ons streven is om cliënten een grote variëteit aan juridische dienstverlening aan te bieden van de hoogste kwaliteit. Ons kantoor bevindt zich op steenworp afstand van Amsterdam Centraal Station. Het monumentale pand kent een rijke historie en is zowel van buiten als van binnen een (architectonisch) meesterwerk.

Wij geloven dat onze informele sfeer bijdraagt aan een goede samenwerking. Door volledig jezelf te zijn, kan je het beste uit jezelf halen!

Ons hoofdkantoor staat in Londen en dat maakt ons een Angelsaksisch kantoor, maar met een Amsterdamse inslag. Onze cultuur kan omschreven worden als informeel, down to earth, benaderbaar, pragmatisch en een tikkeltje eigenwijs.

Op het kantoor Amsterdam werken circa 300 medewerkers. Hiervan bestaat de helft uit business professionals en de andere helft uit advocaten. Wij huizen aan de Droogbak in de Amsterdamse binnenstad. Met de Jordaan om de hoek en naast centraal station blijkt dit de ideale uitvalsbasis. Met één been in de samenleving en voor iedereen goed bereikbaar.

Innovatie

Wij vinden dat innovatie een centrale plaats moet hebben in onze wereldwijde strategie. Wij streven er continu naar om onze dienstverlening aan cliënten efficiënter en beter te maken en hebben een belangrijke focus op het ontwikkelen van nieuwe producten, manieren van werken en technologie in de juridische sector. Ook helpt innovatie ons om de werkomgeving voor onze mensen te moderniseren en aantrekkelijker te maken.

Onze Nederlandse partner Bas Boris Visser speelt als Global Head of innovation & Business Change een belangrijke rol bij het ontwikkelen en uitrollen van de strategie. Om de strategische innovatieagenda van ons kantoor verder te kunnen brengen, wordt voor onze advocaten het combineren van juridisch inhoudelijke en IT vaardigheden steeds belangrijker.

Wij zijn zeer geïnteresseerd in mensen met kennis en ervaring op dit gebied. De mogelijkheden van technologische toepassingen in de juridische sector zijn enorm en we zien dit steeds meer terug in onze praktijk. Zo werken wij met het AI softwaresysteem Kira dat op basis van kunstmatige intelligentie ons in staat stelt door het gebruik van hun technologie snel en effectief grote hoeveelheden documenten te analyseren. 

Een ander voorbeeld is Clifford Chance Dr@ft, een product waar een team van juristen die tevens coders zijn met onze cliënten werken aan standaard documentatie van onze cliënten en deze automatiseren. Sinds de oprichting in Nederland zijn wij de juridische partner van SingularityU Netherlands en worden we betaald in tickets voor de geweldige summits die zij organiseren op het gebied van technologische ontwikkelingen.

TEDxAmsterdam

Al meer dan vijf jaar zijn we als partner zeer nauw betrokken bij TEDxAmsterdam. Dat partnership houdt ook in dat onze advocaten start-ups helpen, zoals met het product Yoni dat het van een mooi idee tot een uniek product in de schappen van drogisterijen en supermarkten bracht. Ook zijn we partner van het Fintech & Cybersecurity programma van Startupbootcamp.

Sport

Ons kantoor neemt al jarenlang deel aan de Bedrijfshockey Competitie en voor de voetbalfanaten is er een actief voetbalelftal. Er zijn tal van mogelijkheden om samen met collega's een sportieve prestatie neer te zetten zoals de Dam tot Damloop of Amstel Gold Race. Jaarlijks zijn we aanwezig bij de ‘Race of the Classics’ en organiseren we samen met de andere grote advocatenkantoren de Advolympics. Ook heeft iedere werknemer de mogelijkheid te sporten of fitnessen in de buurt van het kantoor.

Restaurant

Gezonde voeding draagt bij aan het goed kunnen presteren en functioneren. Wij bieden daarom een groot assortiment aan gezonde opties in ons restaurant.

We kopen onze producten zoveel mogelijk in bij de kleine ondernemer in de buurt en wekelijks is er de (h)eerlijke donderdag met biologische producten.