Where bright
minds meet

Amsterdam

Assessments

Watson Glaser

De Watson Glaser wordt al sinds 1925 gebruikt door bedrijven en is een effectieve manier om advocaten te werven. Het richt zich op het meten van kritisch denkvermogen.

De vragen zullen zich richten op jouw vermogen om conclusies te trekken, aannames te herkennen, informatie te interpreteren en argumenten te evalueren. Deze zijn essentieel voor juridisch denken.

De vaardigheden waar op wordt getoetst zijn onder meer:

  • Een probleem definiĆ«ren.
  • Relevante informatie selecteren om een probleem op te lossen.
  • Herkennen van verklaarde en niet-verklaarde aannames.
  • Formuleren en selecteren van relevante en veelbelovende hypothesen.
  • Geldige conclusies trekken en de geldigheid van gevolgtrekkingen beoordelen.

Je ontvangt van het recruitment team een email met een link om de Watson Glaser test te starten. De test duurt 30 minuten en omvat 40 vragen.

We willen je vragen om de testen binnen 5 dagen af te ronden na ontvangst van onze uitnodiging. Mocht je niet in de gelegenheid zijn de testen binnen deze tijd af te ronden, geef dit dan tijdig bij ons aan.

Watson Glaser oefentest

Voordat je de Watson Glaser-test aflegt is het een goed idee te oefenen, zodat je bekend bent met het format en de manier van denken die daarbij komt kijken.

Je kunt hieronder klikken om te oefenen. Je oefenpogingen maken geen deel uit van de beoordeling en Clifford Chance ziet de resultaten niet. Naast de oefentest zijn er tal van andere online bronnen die je zou kunnen gebruiken. Algemene tips en trics vind je hier.

OEFENTEST

OPQ Persoonlijkheidsprofiel

Het OPQ persoonlijkheidsprofiel schetst aan de hand van een vragenlijst jouw persoonlijke (natuurlijke) gedragsvoorkeuren, drijfveren en houding in relatie tot verschillende aspecten van werk. Hierin gaan we dieper in op een aantal drijfveren en competenties, die van belang kunnen zijn in onze selectieprocedure.

 

Jouw antwoorden worden vergeleken met een normgroep met een gelijkwaardige studieachtergrond en ervaringsniveau en dit resulteert in een score op een aantal onderwerpen, die Clifford Chance van belang acht bij het uitoefenen van een juridisch beroep. De test duurt ongeveer 25 minuten.