Where curious
minds meet

Amsterdam

Select Class

Ieder jaar vindt onze Business Course de Select Class plaats. De Select Class zal dit jaar van 10 tot en met 12 mei 2023 plaatsvinden in Parijs en Amsterdam. Hèt moment om Clifford Chance te leren kennen! Ben jij nieuwsgierig naar dit evenement? Bekijk dan deze video voor een eerste indruk.

Select Class business course

De Select Class is een unieke manier om Clifford Chance te leren kennen. Gedurende drie dagen en twee nachten kun je ervaren hoe het is om te werken voor een kantoor dat zich in de top van de internationale advocatuur bevindt. Je brengt een bezoek aan ons kantoor in Amsterdam en zult ook ons kantoor in Parijs bezoeken. Gedurende de business course ga je aan de slag met een casus die de internationale aspecten van ons werk weergeeft. Uiteraard is er ook volop de mogelijkheid om kennis te maken met de cultuur van ons kantoor en om onze fantastische collega's te leren kennen. Kortom, een ideale manier om te ontdekken of Clifford Chance bij jou past!

Solliciteren

Fiorri Michael, Student-Stagiaire, Deelnemer Select Class 2022

"In 2022 heb ik meegedaan aan de Select Class. Ik bevond mij richting het einde van mijn studie en was mij aan het oriënteren waar ik wilde gaan werken na mijn afstuderen. Ik wist dat ik bij een internationaal advocatenkantoor wilde gaan werken, maar ik wist niet precies bij welk kantoor. De Select Class is de ideale manier om meer te weten te komen over het soort zaken en de cliënten, de internationale sfeer en de cultuur van een kantoor.

We hebben het kantoor in Amsterdam en Parijs bezocht en gedurende drie dagen aan een casus gewerkt, waarin het proces van een controlled auction werd nagebootst. De casus was erg interessant en liet de internationale aspecten van het werk goed zien. Naast het werken aan de casus was er ook voldoende gelegenheid om de kantoorgenoten van Clifford Chance te leren kennen gedurende de informele activiteiten. Ik kwam erachter dat de mensen bij Clifford Chance allemaal anders zijn en ook verschillende achtergronden hebben.

Hoewel de Select Class een grote focus heeft op M&A was er ook zeker voldoende gelegenheid om de andere praktijkgroepen van kantoor Amsterdam te leren kennen. Ik vond het erg fijn dat Clifford Chance deze mogelijkheid bood gedurende het uitgebreide Select Class programma. Het weerspiegelt de flexibele en open sfeer waarvan ik getuige ben geweest. Na de Select Class besloot ik verder kennis te maken met Clifford Chance door te solliciteren naar een student-stage. Als student-stagiaire in de Antitrust praktijkgroep ervaar ik nog steeds de sfeer die ik tijdens de Select Class voelde en die ik als zeer positief ervaar."

Ilse van Gasteren, Partner, Deelnemer Select Class 2000

"Ik heb deelgenomen aan de tweede editie van de Select Class. Het was in het jaar 2000 en Clifford Chance was destijds net verhuisd naar het prachtige gebouw op de Droogbak. Een gebouw dat goed bij onze cultuur en stijl past. De belangrijkste reden om mij aan te melden voor de Select Class was om een beter beeld te krijgen van de dagelijkse gang van zaken bij een advocatenkantoor. Ik had al deelgenomen aan enkele 'Step In-house' evenementen, maar door de Select Class kon ik Clifford Chance drie dagen lang leren kennen. Hierdoor krijg je een beter beeld van de cultuur van een kantoor.

De Select Class was een fantastisch evenement, waarvan ik van begin tot eind van heb genoten! Ik herinner me de reis naar Londen nog goed, net als het feit dat we bijna onze vlucht gemist hadden omdat twee kandidaten zich hadden verslapen na een geweldig feest in Amsterdam de nacht daarvoor.

Hoewel ik me niet het volledige programma van de Select Class kan herinneren (ik ben bang dat het te lang geleden is), herinner ik mij wel dat het format vrij vergelijkbaar is met onze huidige Select Class. De casus en het samenwerken met alle deelnemers staat centraal, terwijl je tegelijkertijd veel Clifford Chance collega's en hun praktijkgroepen leert kennen, net als een van onze buitenlandse kantoren. Voor mij waren de Select Class en de cultuur van Clifford Chance die ik heb meegemaakt beslissende factoren om uiteindelijk te solliciteren. En daar heb ik nooit spijt van gehad!"

Emma Trooster, Advocaat-Stagiaire, Deelnemer Select Class 2022

"Ik heb in 2022 deelgenomen aan de Select Class, die plaatsvond in Amsterdam en Parijs. Ik was aan het einde van mijn studie en had daarom al enig inzicht in wat een advocaat op dagelijkse basis doet. Deelname aan de Select Class was wat mij betreft een ideale 72 uur durende 'crash-course' om zowel de mensen als de cultuur van Clifford Chance te leren kennen.

De Select Class was een geweldige ervaring. Met name de geweldige diners in zowel Parijs als Amsterdam zijn mij bijgebleven, omdat ik daar het geluk had veel collega's van verschillende afdelingen te ontmoeten. Iedereen was erg benaderbaar en gezellig – iets wat ik nu ik bij Clifford Chance werk nog steeds merk. Door mijn deelname aan de Select Class wist ik zeker dat ik bij Clifford Chance wilde werken en heb ik ook meteen gesolliciteerd naar een functie als advocaat-stagiaire.

Tijdens de Select Class maakten we kennis met de ins en outs van een controlled auction M&A proces en maakten we kennis met de andere betrokken rechtsgebieden. Dit was een geweldige kans om uitgedaagd te worden in het rechtsgebied waar mijn interesse het meest naar uitgaat. Ik raad je ten zeerste aan om je aan te melden voor de Select Class omdat het de perfecte combinatie is van sociale evenementen om de medewerkers van Clifford Chance en andere deelnemers (en potentiële collega's) te leren kennen, terwijl je ook hard werkt aan een complexe casus waarbij meerdere rechtsgebieden aan bod komen."

Bart Stuyfzand, Advocaat-Stagiaire, Deelnemer Select Class 2022

"In 2022 heb ik deelgenomen aan de eerste Select Class die weer werd georganiseerd na een twee jarige pauze wegens Covid. Alle studenten en medewerkers van Clifford Chance vonden het geweldig om weer deel te kunnen nemen aan een business course. We gingen naar Amsterdam en Parijs, met een spannend programma in het vooruitzicht. Een van de hoogtepunten van de Select Class was een bezoek aan het kantoor in Parijs om over een deal te onderhandelen en aansluitend een lunch op een boot op de Seine. Een dag om niet snel te vergeten!

Ik heb mij aangemeld voor de Select Class omdat ik benieuwd was naar de mensen van Clifford Chance. Daarnaast is Clifford Chance een advocatenkantoor dat bekend staat om haar focus op innovatie en technologie, met een zeer goede reputatie in de markt. De Select Class is een geweldige manier om Clifford Chance en haar mensen te leren kennen, omdat het een meerdaags internationaal evenement is waarbij de nadruk ligt op professionele vaardigheden en werk, maar ook op sociale evenementen en elkaar leren kennen. Een geweldige combinatie om je talent te ontdekken en te laten zien!

Dit alles samen heeft er voor gezorgd dat ik blij ben dat ik mijzelf heb aangemeld voor de Select Class en uiteindelijk ook ben gestart bij Clifford Chance als advocaat-stagiaire. De Select Class is een erg geschikte manier om de sfeer van kantoor te proeven, kennis te maken met het werk en vooral de mensen achter Clifford Chance te ontmoeten. Ik kan de Select Class dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die een carrière bij Clifford Chance ambieert!"

Selectieprocedure

Door middel van een selectieprocedure zullen 24 deelnemers worden geselecteerd om mee te doen aan deze business course. Deze procedure bestaat uit het maken van een assessment en een selectiegesprek en staat open voor derdejaars bachelor en master rechtenstudenten.

Solliciteren

De Select Class zal dit jaar van 10 tot en met 12 mei 2023 plaatsvinden. Je kunt je tot en met 27 maart 2023 inschrijven voor de Select Class 2023 via de onderstaande link. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

solliciteren