Where diverse
minds meet

Amsterdam

Gemeenschappelijke waarden als basis voor ons werk

Wij nemen mensen aan op basis van hun vaardigheden en geloven in gelijke kansen voor iedereen. Het is lastig om een typische Clifford Chance werknemer te omschrijven. We werken graag met een diverse groep mensen die onze waarden delen: we zijn ambitieus, leveren de hoogst mogelijke service en kwaliteit en werken in een informele omgeving waar iedereen respectvol met elkaar omgaat.

Clifford Chance heeft de charter van Talent naar de Top ondertekend. Het tekenen van de charter helpt ons om onze diversiteitsdoelen te bereiken in de breedste zin van het woord, zoals het stimuleren van vrouwelijk talent, maar ook initiatieven op multicultureel gebied.

Cultuur

Binnen Clifford Chance Amsterdam wordt de cultuur als open, divers en internationaal ervaren. Er is onderling een prettige samenwerking die nog verder wordt benadrukt doordat partners kamers delen met junior advocaten en/of stagiaires.

Het beste team

Als wereldwijd toonaangevend kantoor bedienen we cli├źnten waar ook ter wereld. Om aan hun eisen te kunnen voldoen en om oplossingen te kunnen bieden voor de meest complexe uitdagingen waar zij tegenaan lopen, moeten we het beste team vormen: een team waarin uiteenlopende achtergronden, culturen en perspectieven vertegenwoordigd zijn en dat binnen een inclusieve en ondersteunende omgeving volledig tot ontwikkeling komt.

Lees meer over inclusiviteit en diversiteit bij Clifford Chance.

meer informatie

Binnen onze wereldwijde organisatie hebben we verschillende netwerken die zich actief richten op etniciteit, cultuur en erfgoed die de grote verscheidenheid van mensen weerspiegelt die deel uitmaken van Clifford Chance.

Ook op ons kantoor in Amsterdam zijn verschillende netwerkgroepen actief, zoals bijvoorbeeld REACH (Race Equality and Celebrating Heritage), Arcus (LGTB+) en Accelerate>>> (gendergelijkheid).

REACH

Wij vinden dat de grote diversiteit van onze medewerkers ook tot uiting moet komen in onze cultuur. Met initiatieven en evenementen zoals bijvoorbeeld voor Black History Month of het Chinese Nieuwjaar en podcasts, laten we het brede spectrum van culturele diversiteit binnen ons kantoor zien.
REACH (Race Equality and Celebrating Heritage) richt zich actief op het bevorderen van diversiteit bij Clifford Chance.

Luister hier naar een van onze podcast afleveringen. De series 'Where Diverse Minds Meet' en 'Celebrating Culture' gaan over onderwerpen als religie, culturele vieringen en tradities van over de hele wereld.

Luister hier

Arcus

Het wereldwijde LGBT+ netwerk van Clifford Chance, Arcus, is vertegenwoordigd in veel van onze kantoren, waaronder Amsterdam. Het doel van het netwerk is om een inclusieve cultuur te bevorderen die collega's de keuze geeft om zichzelf te zijn, met de sterke overtuiging dat onze cultuur iedereen in staat stelt zich maximaal te ontwikkelen.
Tot de activiteiten van de Amsterdam Arcus groep behoren onder meer het organiseren van pride art exposities en LGBT+ themaseminars. De inzet van dit netwerk zijn erkend met meerdere nominaties voor prijzen van een reeks externe instanties.

Wil je meer weten over dit netwerk dan kun je mailen naar #AmsArcus@CliffordChance.com.

Accelerate>>>

Ons netwerk voor gendergelijkheid, Accelerate>>>, onderneemt acties om de verandering naar gendergelijkheid te versnellen, waarbij de loopbaanontwikkeling van vrouwen op alle niveaus wordt ondersteund. Het doel van het netwerk is dat we allemaal bijdragen aan een cultuur waarin iedereen de kans heeft om te slagen.

De medewerkers van het Amsterdamse kantoor werken momenteel aan het opzetten van Amsterdam Accelerate>>> om deze initiatieven verder uit te bouwen. We hebben al verschillende initiatieven geïntroduceerd, zoals een Women Empowerment Program en een mentorprogramma voor jonge vrouwelijke advocaten.

Community

Als organisatie geloven we dat we niet alleen een verantwoordelijkheid hebben tegenover elkaar, maar ook tegenover de mensen in de gemeenschappen waarin we zijn gevestigd. Verantwoord ondernemen is dan ook een belangrijk onderdeel van onze strategie.

Wij zijn diepgeworteld in Nederland en we gebruiken onze kennis en capaciteiten dan ook graag om een bijdrage te leven aan onze lokale community. We willen sociale achterstanden aanpakken en toegang bieden tot bijvoorbeeld justitie en onderwijs. Daarom moedigen we al onze medewerkers aan om 50 uur per jaar te besteden aan projecten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen zoals bijvoorbeeld bij de IMC Weekendschool, NL Cares en andere lokale pro-bono initiatieven.

Daarnaast zijn we ook gepassioneerde supporters van geweldige initiatieven zoals TEDxWomen, International Theatre Amsterdam, SAIL, het Stedelijk Museum, De Regenboog Groep en nog veel meer.

Ontdek hier meer