Where ambitious
minds meet

Amsterdam

Persoonlijke ontwikkeling is vanaf de eerste dag een belangrijk onderdeel van je carrière bij Clifford Chance

De Academy

The Academy verzorgt wereldwijd inhoudelijke en competentiegerichte trainingen, waardoor al onze medewerkers toegang hebben tot een uitgebreid nationaal en internationaal trainingsprogramma. 

Veel van de trainingen vinden verspreid over Europa plaats, waardoor je regelmatig enkele dagen in het buitenland verblijft en buitenlandse kantoorgenoten ontmoet met wie je in de praktijk veel samenwerkt.

Naast de vaste opleidingen vindt wekelijks sectie overleg plaats waar relevante jurisprudentie en literatuur aan de orde komt. Ook zijn er het hele jaar door kantoorbrede verdiepingscursussen. Clifford Chance heeft een aantal hoogleraren aan zich verbonden die onze medewerkers ondersteunen bij complexe vraagstukken en bij het publiceren van artikelen.

Ook voor de collega's van Business Professionals verzorgt The Academy trainingen voor het verbeteren van specifieke vaardigheden. De beschikbaarheid van diverse e-learningtools maakt het ook mogelijk om achter je bureau aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

Tech Academy

Onze global Tech Academy vormt een belangrijk onderdeel van onze Clifford Chance Academy. De Tech Academy biedt onze mensen online trainingsmiddelen en een wereldwijd programma van workshops, zodat wij er met elkaar voor kunnen zorgen dat we op de hoogte blijven van de laatste trends en topics waar onze cliënten mee te maken krijgen in de dagelijkse praktijk.

Als je meer te weten wilt komen over deze tech trends binnen Clifford Chance, bezoek dan onze Talking Tech site.

Klik hier

Law Firm School (LFS)

Startende advocaten bij Clifford Chance volgen een opleiding aan de Law Firm School (LFS), het opleidingsinstituut waaraan 16 internationale advocatenkantoren participeren met een commerciële en financiële praktijk.

De LFS biedt een aanvullende academische en praktijkgerichte opleiding voor advocaat-stagiaires die een goede basis biedt voor de Nederlandse rechtspraktijk, maar ook voor bijvoorbeeld grensoverschrijdende transacties. De aangeboden vakken zijn onderdeel van de verplichte opleiding van de Orde.

Naast inhoudelijke verdieping is het opdoen van proceservaring een vereiste van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) in het kader van de stage. Voor het opdoen van deze ervaring werkt Clifford Chance met externe kantoren samen. 

Sectiewissel

Als advocaat-stagiaire wissel je na anderhalf jaar van sectie. Wij denken dat dit de perfecte manier is om te ontdekken welk vakgebied het beste bij je past en waar jij je verder in wilt specialiseren.

Het is geen probleem om zonder relevante ervaring als stagiaire bij een sectie te starten, want elke sectie verzorgt een interne opleiding en goede begeleiding voor nieuwe stagiaires.

Secondments

Onze advocaten werken regelmatig bij één van onze cliënten. Ook is het mogelijk dat je voor een periode bij één van de kantoren van Clifford Chance in het buitenland werkt. Deze uitwisseling van advocaten en van knowhow binnen het Clifford Chance-netwerk is van grote toegevoegde waarde voor je ontwikkeling en voor onze cliënten.