Where ambitious
minds meet

Amsterdam


Professionele ontwikkeling en intensieve begeleiding starten vanaf dag één dat je bij ons werkt

We willen voortbouwen op wat je al weet, waarbij je alle kansen krijgt om te groeien en zo het beste in jezelf naar boven te halen. Kennisoverdracht hoort bij het werk en is een taak die door al onze advocaten serieus wordt genomen.

Binnen het hele kantoor leeft de overtuiging dat je nooit uitgeleerd bent, ook al ben je nog zo ervaren.

Begeleiding 

Wij geloven in training-on-the-job, omdat we denken dat je in de praktijk het meest en het snelst leert. Iedere nieuwe medewerker wordt daarom vanaf de eerste dag betrokken bij onze zaken. Uiteraard gebeurt dit onder goede begeleiding. De advocaat-stagiaires delen een kamer met een ervaren ervaren advocaat, counsel of partner.

 

Regelmatig vindt overleg plaats met de collega's binnen en buiten jouw eigen sectie, zowel nationaal als internationaal. Iedere advocaat-stagiaire heeft gedurende zijn/haar stageperiode een mentor die beschikbaar is voor vragen en je wegwijs maakt binnen het kantoor.

Kennismaking

Als nieuwe collega zul je uitgebreid worden ingewerkt. Dit inwerkprogramma wordt de inductie genoemd. Het exacte programma is afhankelijk van je positie en bestaat onder andere uit:

  • een ontvangst op je eerste werkdag
  • een online inductie en diverse online trainingen
  • een kennismaking met het team en andere relevante afdelingen
  • presentaties van diverse afdelingen
  • een rondleiding door het historische gebouw

Als advocaat-stagiair zul je daarnaast aan The Academy een meerdaagse inductie volgen waar je ook kennis maakt met je collega's uit het buitenland en hiermee direct start aan het opbouwen van je interne internationale netwerk. 

Mentor

Advocaat-stagiaires krijgen vanaf dag één een mentor toegewezen. De mentor is ook bij evaluaties en beoordelingen aanwezig. Student-stagiaires krijgen daarnaast een buddy toegewezen zodat je er zeker van kan zijn dat je je optimaal kan ontwikkelen tijdens je stage bij Clifford Chance. In de professionele ontwikkeling van de advocaat-stagiaire speelt de Supervising Partner ook een belangrijke rol onder andere tijdens diverse beoordelingsmomenten.

Door het regelmatig ontvangen van feedback kan je je in drie jaar optimaal ontwikkelen tot een volwaardig advocaat-medewerker. Bovendien creëert het mogelijkheden om je ideeën en feedback met je mentor of Supervising Partner te delen.

Kamer delen

Als student-stagiaire en advocaat-stagiaire deel je altijd een kamer met een advocaat. Wij geloven dat dit voor jou een mooie kans is ons echt te leren kennen en zelf te ervaren waar de ervaren advocaat dagelijks aan werkt. Je kunt gemakkelijk meeluisteren met de conference calls die dagelijks met cliënten worden gevoerd. Bovendien kan op deze wijze goed concrete feedback aan jou worden gegeven. Dit typeert tevens de laagdrempeligheid van en toegankelijkheid van ons kantoor.