Where diverse
minds meet

Amsterdam

Introductie Senior Partner Jeroen Ouwehand

Jeroen Ouwehand is Senior Partner bij Clifford Chance en begon in 1992 zijn carrière bij kantoor. Naast zijn rol als Senior Partner geeft hij leiding aan de Litigation & Dispute Resolution praktijk van Clifford Chance in Amsterdam en in Continentaal Europa. Jeroen voert een brede proces – en arbitragepraktijk. Afgelopen jaar trad hij bijvoorbeeld op voor een bekende Amerikaanse investeringbank in de grootste securities litigation zaak van Europa (de Fortis zaak). Verder is Jeroen al vele jaren betrokken in de procedures rondom de voormalige Russische oliemaatschappij Yukos Oil.

"Als we onze mensen vragen wat ze het meest bevalt aan Clifford Chance krijgen we – los van het juridische en professionele niveau – vaak een specifiek commentaar terug: ik kan hier mijzelf zijn. En iemand die zichzelf kan zijn kan zich in een baan maximaal ontplooien en een waardevolle bijdrage leveren door optimaal samen te werken. En door goede samenwerking komen we tenslotte tot het beste resultaat voor onze klanten. 

Als internationaal kantoor dat sinds 1972 in Nederland autonoom tot topspeler is uitgegroeid, werken wij met vele verschillende nationaliteiten en in grensoverschrijdende teams van over de hele wereld samen aan een zaak.

Daarbij zien we de maatschappelijke aspecten overigens niet over het hoofd, als jurist en als business professional, krijg je bij ons ook veel vrijheid en kansen om in pro bono vorm een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Of dat nu deelname aan de Amsterdam City Swim is of je eigen project opzetten voor de Voedselbank, wij zijn enorm trots op al dit soort initiatieven.

Als kantoor dat meegaat met zijn tijd en met hetgeen onze klanten echt nodig hebben, kijken we naast uitstekende academische vaardigheden ook naar andere, soms minder hard meetbare, vaardigheden van kandidaten.

Denk daarbij aan commercieel inzicht en een ondernemersblik, maar ook aan bereidheid tot innoveren. Het beroep van advocaat vormt tenslotte een balans tussen je academische vaardigheden, zakelijk inzicht en een brede oriëntatie op de wereld. Bij ons krijg je de kans hierin uit te blinken en een geweldige carrière te bouwen. Wij begrijpen daarbij dat het niet iedereen er om gaat zich tot partner te ontwikkelen of voor altijd advocaat bij Clifford Chance te blijven. Het gaat erom het beste uit jezelf te halen en zoveel mogelijk te leren. Wij helpen je daar graag bij. Dus stap vooral bij ons binnen!"

"Waar ik misschien wel het meest trots op ben is onze laagdrempelige en no-nonsense cultuur terwijl het toch een zeer professionele omgeving is. Studenten die ons niet kennen denken vaak dat Clifford Chance een hiërarchische omgeving is waar het alleen maar om hard werken gaat. 

Ik zou zeggen kom eens kijken en overtuig jezelf. Nuchterheid, pragmatisme, een brede blik op de wereld en openstaan voor diversiteit in alle vormen zijn in mijn ogen zeer kenmerkend voor ons kantoor."