Where curious
minds meet

Amsterdam

Select Class

Op 11, 12 en 13 mei 2022 zal onze business course de Select Class weer plaatsvinden! Ben jij nieuwsgierig naar dit evenement? Bekijk dan deze video voor een eerste indruk!

Select Class business course

De Select Class is een unieke manier om Clifford Chance te leren kennen. Gedurende drie dagen en twee nachten kun je ervaren hoe het is om te werken voor een kantoor dat zich in de top van de internationale advocatuur bevindt. Je brengt een bezoek aan ons kantoor in Amsterdam en zult ook een van onze buitenlandse kantoren bezoeken uit ons netwerk. Gedurende de business course ga je aan de slag met een casus die de internationale aspecten van ons werk weergeeft. Uiteraard is er ook volop de mogelijkheid om kennis te maken met de cultuur van ons kantoor en om onze fantastische collega's te leren kennen. Kortom, een ideale manier om te ontdekken of Clifford Chance bij jou past! De kick-off van de Select Class 2022 zal 6 mei 2022 plaatsvinden en de business course zelf op 11, 12 en 13 mei 2022.

Gesrow Hamid, Associate, Deelnemer Select Class 2016

"In 2016 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Clifford Chance door de Select Class. Het programma van de Select Class en het feit dat je zowel het Amsterdamse kantoor als een ander kantoor in Europa bezoekt, sprak mij erg aan. Ik heb de gok gewaagd, heb gesolliciteerd 'and the rest is history'! Inmiddels ben ik nog steeds met heel veel plezier werkzaam bij Clifford Chance.

Vanaf het sollicitatiegesprek tot aan de afsluitende borrel heb ik met volle teugen genoten van de Select Class. Tijdens het sollicitatiegesprek werd ik al erg op m'n gemak gesteld en deze ontspannen sfeer bleef gedurende de gehele Business Course aanwezig. Inhoudelijk hebben we gewerkt aan een interessante maar tevens zeer uitdagende casus. Doordat de Select Class zich ook gedeeltelijk in het buitenland afspeelt, kun je direct proeven van de internationale sfeer. Wat mij verder positief verraste was dat de begeleiders gedurende de dag de studenten juridisch uitdaagden om erachter te komen of er 'ruwe diamantjes' tussen zaten, maar tijdens de informele activiteiten erg toegankelijk en benaderbaar waren. Vrij snel na de Select Class ben ik als advocaat-stagiaire bij Clifford Chance begonnen. Nu ik er bijna 6 jaar werkzaam ben kan ik bevestigen dat de ontspannen sfeer die ik heb ervaren tijdens de Select Class ook echt de sfeer is die ik nog steeds dagelijks ervaar op kantoor.

De Select Class is bij uitstek een geschikte manier om de sfeer van het kantoor te ervaren, kennis te maken met het type werk, de internationale setting en bovenal de mensen achter Clifford Chance te leren kennen. Ik kan de Select Class dan ook alleen maar aanraden!"

Ilse van Gasteren, Partner, Deelnemer Select Class 2000

"Ik heb deelgenomen aan de tweede editie van de Select Class. Het was in het jaar 2000 en Clifford Chance was destijds net verhuisd naar het prachtige gebouw op de Droogbak. Een gebouw dat goed bij onze cultuur en stijl past. De belangrijkste reden om mij aan te melden voor de Select Class was om een beter beeld te krijgen van de dagelijkse gang van zaken bij een advocatenkantoor. Ik had al deelgenomen aan enkele 'Step In-house' evenementen, maar door de Select Class kon ik Clifford Chance drie dagen lang leren kennen. Hierdoor krijg je een beter beeld van de cultuur van een kantoor.

De Select Class was een fantastisch evenement, waarvan ik van begin tot eind van heb genoten! Ik herinner me de reis naar Londen nog goed, net als het feit dat we bijna onze vlucht gemist hadden omdat twee kandidaten zich hadden verslapen na een geweldig feest in Amsterdam de nacht daarvoor.

Hoewel ik me niet het volledige programma van de Select Class kan herinneren (ik ben bang dat het te lang geleden is), herinner ik mij wel dat het format vrij vergelijkbaar is met onze huidige Select Class. De casus en het samenwerken met alle deelnemers staat centraal, terwijl je tegelijkertijd veel Clifford Chance collega's en hun praktijkgroepen leert kennen, net als een van onze buitenlandse kantoren. Voor mij waren de Select Class en de cultuur van Clifford Chance die ik heb meegemaakt beslissende factoren om uiteindelijk te solliciteren. En daar heb ik nooit spijt van gehad!"

Selectieprocedure

Door middel van een selectieprocedure zullen er 24 deelnemers worden geselecteerd om deel te nemen aan deze business course. Deze procedure staat open voor derdejaars bachelor en master rechtenstudenten. Het selectieproces voor de Select Class ziet er als volgt uit:

  • 7 maart 2022: sluiting inschrijfperiode
  • 9-16 maart 2022: het maken van een assessment
  • 21-30 maart 2022: selectiegesprekken
  • 4 april 2022: uitslag selectie

Solliciteren

Je kunt je tot uiterlijk 7 maart 2022 inschrijven via onze website.

solliciteren